)O( MaanMeidenMoeder-bijeenkomsten en Maanmiddagen )O(

Een MaanMeidenMoeder bijeenkomst, de eerstvolgende is op 10 maart 2017, is een workshopachtige ochtend voor moeders van meisjes in de leeftijd van 10-14 jaar.
Voor je moeder dus.
Maanmiddagen zijn speciaal voor jou;
misschien neem je toch graag je moeder mee (dat kan) of juist liever met een vriendin (en haar moeder?).

Hieronder lees je over allebei meer.

MaanMeidenMoeder bijeenkomst
Ben jij een moeder van een dochter die net is gaan menstrueren of daar vlak voor staat?
Natuurlijk weet jij precies wat er gebeurt in dat lichaam iedere maand en kun je dat ook perfect aan je dochter vertellen.

En er is meer.
Meer dan alleen maar een eicel die rijpt. Om je wat meer tools en handvatten te geven om van dit bijzondere moment in haar en jouw leven ook écht een bijzonder moment te maken, organiseren wij de MaanmeidenMoeders bijeenkomst.

nu Aanmelden

Een plek om met andere moeders van jonge meiden (10 – 14 jaar) samen te komen. Wij vertellen je iets over hoe je de eerste menstruatie (maar dat kan ook nog heel goed daarna hoor!) kunt bekrachtigen zonder dat je je meisje het gevoel geeft dat er iets ‘rituelerigs’ gebeurt. De meeste meiden vinden het allemaal al lastig genoeg!

En we praten over de rol van de vader hierin!!

We laten je verschillende alternatieve menstruatieproducten zien en voelen, want er is meer dan het reguliere maandverband en de tampons. Fijn voor alle moeders en dochters die geen belastende stoffen tegen of in hun vagina willen hebben.
En als jij of je dochter ‘gewoon’ maandverband of tampons willen, is het goed om te weten dat het bestaat en dat er een keuze is.

We geven je alternatieven voor het ‘aspirientje’ en het ‘stug doorgaan’.

Natuurlijk krijg je ons boekje Maanmeiden in een feestelijke verpakking en een leuk klein maanbedeltje om je dochter cadeau te doen!

Wie zijn wij dan? Wij zijn Karin en Corrine, allereerst ervaringsdeskundigen omdat we zelf al jaren menstrueren 😉 en omdat we beiden dochters hebben die menstrueren. Het boekje Maanmeiden hebben we geschreven omdat we moeders en dochters zo graag vertellen dat er nog wel wat meer te weten is rondom de menstruatie dan het rijpen van dat eicelletje alleen.

En we gunnen onze dochters toch allemaal dat ze in ieder geval op dit punt niet onzeker hoeven te zijn!

De MaanmeidenMoeders bijeenkomst is op vrijdag 10 maart in Oosterbeek. We starten om 10.00 uur. Je bent welkom om vanaf 9.30 uur in te lopen. We eindigen om 13.00 uur.

De kosten zijn € 45,00. Dit is inclusief:
* koffie/thee
* lekkers
* het boekje Maanmeiden speciaal verpakt in organza
* zilveren maanbedel

Is Oosterbeek te ver weg voor je of kun je niet op 10 maart? We komen ook graag naar jou toe als je zelf een groepje van minimaal 8 vrouwen bij elkaar hebt.

nu Aanmelden

Een maanmiddag is een gezellige middag voor meiden van alle leeftijden

We delen de verhalen over onze maantijd met elkaar, je kunt er iets leren over het ritme van de maan en hoe je daar op een handige manier mee kunt omgaan en wedoen er iets creatiefs mee.

Een maanmiddag bij je thuis organiseren met vrouwen en meiden die je allemaal kent. Dat is fijn en vertrouwd!
Karin of Corrine bespreekt vooraf in grote lijnen wat er gaat gebeuren. Wat je leuk en wat je minder leuk vindt. Of een van ons bespreekt het met je moeder of een andere volwassene die dit voor je organiseert. Zodat het voor jou nog een verrassing blijft!

In ieder geval ziet een maanmiddag bij je thuis er ongeveer zo uit: de vrouwen die zijn uitgenodigd worden ontvangen met koffie en thee en iets lekkers. Daarna gaan we in een cirkel zitten en vertellen alle vrouwen iets over hoe ze hun eerste menstruatie ervaren hebben. Na de pauze wordt er iets verteld over de maanfasen en het ritme daarvan dat in jouw lichaam (en dat van alle vrouwen) een belangrijke rol speelt. Hierna gaan we iets creatiefs doen. Ter afsluiting is er een feestelijk moment om de jonge vrouwen echt welkom te heten in de wondere wereld van nagellak, mascara en maandverband!

Een maanmiddag begint meestal om 14.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.
Neem even contact met ons op over de kosten. We gaan er vanuit dat wij alle materialen meenemen die nodig zijn en dat jullie zelf de koffie/thee en lekkers verzorgen.

Een maanmiddag op school ziet er iets anders uit dan de maanmiddag bij je thuis.
We organiseren dan een middag voor alleen de meisjes in je klas; natuurlijk in overleg met je leraar/lerares.
Een dubbeluur of blokuur (als je op de middelbare school zit) is wel prettig, zodat we genoeg tijd hebben.
Het eerste gedeelte zal ook gaan over de eerste menstruatie, wie al wel en wie nog niet? Hoe wordt er over gedacht en hoe wordt er over gesproken? Bijvoorbeeld op school met de andere meiden, maar ook thuis. En hoe reageren de jongens erop? Hoe hebben de meisjes het ervaren die het al wel hebben meegemaakt?

We laten alternatieven zien voor het wegwerp maandverband en tampons (maar die nemen we ook mee), zoals uitwasbaar maandverband en de maancup.

Wij vertellen over de maanfasen en het ritme daarvan dat in jouw lichaam (en dat van ander vrouwen) een belangrijke rol speelt. We sluiten af met een creatief moment.

Lijkt je dit iets om in jouw klas te organiseren, laat dan de website zien aan je onderwijzer/onderwijzeres wanneer je in groep 8 zit of aan je leraar/lerares biologie of mentor als je op de middelbare school zit.
Zij kunnen contact met ons opnemen over de kosten.